Inkoopsamenwerking in de zorg

KPMG Plexus bracht recent het rapport uit ‘Wie doet het met wie in de zorg?’. Ziekenhuizen kunnen uiteraard op talrijke terreinen samenwerken, dus ook op inkoopgebied. 22% van de ziekenhuizen is, zo blijkt uit dit onderzoek, lid van een inkoopcombinatie. Een schamele 2% van de bestuurders noemt dat versterking van de onderhandelingspositie ten opzichte van de leveranciers daarbij een belangrijk doel is. Op de vraag in welke mate de doelstellingen van de inkoopsamenwerking worden behaald geeft geen enkele van de 41 geïnterviewde bestuurders een antwoord....

Dat zet je toch weer aan het denken. Bestuur en inkoop gaan nog niet lekker samen.

Laat een bericht achter

Random Quote

“Ik herken in Rietveld een helder en strategisch denker, die zowel veel kennis heeft van de literatuur als van de rauwe praktijk van alledag, dus ‘mark his words‘.”
Rudy van Stratum
8 July, 2012 | Opmerkwaardig
De directeur van het Amsterdamse GVB mag en wil geen grote investeringen meer goedkeuren zonder dat zijn hoofd inkoop hiermee instemt (Telegraaf, 7.7.2012). » Lees meer »
13 April, 2012 | Inkoopsamenwerking in de zorg
KPMG Plexus bracht recent het rapport uit ‘Wie doet het met wie in de zorg?’. Ziekenhuizen kunnen uiteraard op talrijke terreinen samenwerken, dus ook op inkoopgebied. 22% van » Lees meer »