Belgie

Gisteravond heb ik een boekpresentatie in Gent verzorgd voor het Supply Chain Forum, georganiseerd door de Vlerick Leuven Gent Management School. België toont veel interesse in het nieuwe inkoopparadigma. Via de VIB loopt er al een 5-daagse masterclass rond het leren toepassen van businessgedreven inkoop. Een maand geleden was dit ook het onderwerp van een door Altran in Brussel georganiseerd client event. En ook in april was dit een onderwerp tijdens de Dag van de Inkoop en Logistiek in Antwerpen.

Wat me bovenal opvalt is het professionele niveau van het Belgische inkooppubliek. Zou dat komen omdat België, in vergelijk met Nederland, meer een industriële economie is?

Laat een bericht achter

Random Quote

“Superboek! Ik heb met veel genoegen en soms ook buikpijn het nieuwe boek van Gerco Rietveld gelezen.”
Lisette Loos
8 July, 2012 | Opmerkwaardig
De directeur van het Amsterdamse GVB mag en wil geen grote investeringen meer goedkeuren zonder dat zijn hoofd inkoop hiermee instemt (Telegraaf, 7.7.2012). » Lees meer »
13 April, 2012 | Inkoopsamenwerking in de zorg
KPMG Plexus bracht recent het rapport uit ‘Wie doet het met wie in de zorg?’. Ziekenhuizen kunnen uiteraard op talrijke terreinen samenwerken, dus ook op inkoopgebied. 22% van » Lees meer »