Henk, Ingrid en de schuldencrisis

Willem Vermeend, ondernemer, hoogleraar en oud-politicus. Van zo iemand verwacht je toch wel zinnige boodschappen. Vermeend legt uit waarom Griekenland gered moet worden (Stentor, 16 juli 2011). “Als Europa een euroland laat vallen is dat een signaal naar de internationale financiële markten dat Europa niet betrouwbaar is. Als je Griekenland laat vallen is Europa los zand.” En hij voegt daar aan toe dat er in dat geval in Nederland ontslagen gaan vallen, de belastingen omhoog en de uitkeringen omlaag gaan, er gekort zal worden op de zorg en dat Henk en Ingrid de strandvakantie dan wel op hun buik kunnen schrijven.

Schandalig hoe Vermeend de publieke opinie hier probeert te beïnvloeden. Als er iets los zand is, dan is het wel zijn redenering. Van een (oud) politicus mag je zoiets verwachten, maar toch zeker niet van een hoogleraar. En al helemaal niet van een ondernemer. Een goede ondernemer weet dat als er een acuut probleem is dat er maar één goede oplossing is en dat is ingrijpen. Beter om de pijn nu te nemen dan de wond te laten door etteren. Dat heet leiderschap, meneer Vermeend.

Laat een bericht achter

Random Quote

“Het is er zo één. Zo’n boek waarbij je vanaf pagina één denkt: dit snijdt hout.”
Rob Hartgers
8 July, 2012 | Opmerkwaardig
De directeur van het Amsterdamse GVB mag en wil geen grote investeringen meer goedkeuren zonder dat zijn hoofd inkoop hiermee instemt (Telegraaf, 7.7.2012). » Lees meer »
13 April, 2012 | Inkoopsamenwerking in de zorg
KPMG Plexus bracht recent het rapport uit ‘Wie doet het met wie in de zorg?’. Ziekenhuizen kunnen uiteraard op talrijke terreinen samenwerken, dus ook op inkoopgebied. 22% van » Lees meer »